Mustafa dhe Thaçi nuk e shkarkojn Jabllanoviçin
09:55 | 27 Janar 2015
Thaqi dhe IsaLexojeni të plotë deklaratën e Mustafës Të ndëruar qytetarë, përfaqësues të medieve qeveria e Kosovës ka ndjekur me shqetësim të thellë ngjarjet e dhunshme të protestës në sheshi nga opozirta. Qeveria e Kosovës e dënon ngjarjen e sotëm, e cila shkoi në tejkalim të situatës. Shpreh keqardhjen e thellë për të gjithë qytetarët e lënduar. Qeveria e Kosovës, dënon të gjitha veprimet politike, dëmtimit të pronave publike e private. Policia e Kosovës është përballuar me ultimatume nga partitë politike, duke u gjuajtur me gurë, armë të forta e koktej molotivi. Janë sulmuar hapësirat publike, dhe pronat publike, protesta e sotme e ka dëmtuar shumë shtetin tonë të ri. Qeveria bën thirrje për ndërprje të akteve të dhunshme ndaj pronave publike e private. Qeveria e Kosovës vlerëson se protesta nuk duhet të përdoret për të përmbushur ambiciet për pushtetet, sepse pushteti fitohet me votë të qytetarëve e jo me anë të dhunës.

Alesia Bami