Mos shpalos baltën, se i vjen era

0

Habija me e madhe sot po del qe për një diplomë “Falco “u shkatërrua qeveria e Kuvendit Komunal te Medvegjes.

Florim_ish-zevendes001

Këtë po ta kishim dëgjua nga dikush tjetër ,nuk kishim besua fare, mirëpo kur me një deklaratë publike del ish nënkryetari i K.K te Medvegjes z Florim Sahiti është për të analizuar. Me shkresën publike z Sahiti mendon qe arsyeton punën e deri tashme ne këtë komune,duke i dhenë mbështetje e rehabilituar  punës se tije dhe ne përgjithësi punën e partisë te PVD-se ku e zgjedhe nate nënkryetar komune.

Me te emëruar ne këtë pozite te K.K te Medvegjes ,te gjithë ne menduam se do te luftohet deri ne maksimum për te drejtat e shqiptareve ne komune duke i dhënë përkrahje z Sahitit. Mjerisht përkrahja jone mbeti prapë ëndërr. Ishin te kota mundimet e popullit te vendosin për fatin e tyre .Këtu tani ,por edhe atëherë kuptuam se prape gabuam ne zgjidhjen e këtij kandidati. Kaluan vite te kota për popullin medvegjas, por jo për Florimin. Ky zotëri forcoj pozitën e tije ne Komune ,ne bashkëpunim me qeveritaret tjerë, kuptohet serb qe ishin ne qeverisjen e Komunës ,por i lidhur ngushtë dhe shume i dëgjueshëm me liderin e partisë te PVD-se z Riza Halimin.

Për fat te keq  ne te gjithë shqiptaret e Medvegjes me te emëruar te F.Sahitit e kemi ditur se jemi duke e përkrah një njeri pa shkolle, apo te themi  gjysme te shkolluar. Kurse tani del qe Fehmi Beha paska diplome falso, kurse z. Florimi qenka krejtësisht ne rregull.

Nëse Florim Sahiti ka harruar ne i kujtojmë.

Ne kohen e luftës ai ishte ne Zvicer,duke bredhur rrugëve dhe duke u marre me sende te pahijshme ne Zvicrëndemokratike,për atë  kthehet me dhune ne vendlindje. Merret me tregti te pronave shqiptare te uzurpuara,merr me dhune troje dhe shet vendaseve tone me para te majme. P.sh.

Ne Matiqan i merë me dhune token nga A.H dhe i shet vendasit tone N.N.

Duke punuar e duke menduar qe është krejt ne rregull, ai harron krejt kush është, dhe nder kohe i bije ndërmend qe duhet te ketë diplome shkollimi. Për fat te keq ajo i mungon, nuk  e kishte kurrë.

Me një pozitë qe e kishte nuk ishte vështirë te pajisej me një diplome te duhur kuptohet fallso.!!.  Florimi ishte ai qe kishte një diplome te tille. Diplomat i siguruan ne Mitroviecë  si “Teknik komunikacioni”,ndoshta gjate qeverisjes diplomat e tyre janë riemëruar e shndërruar si te rregullta.!? E dimë qe Florim Sahiti ka qene i përjashtuar qysh nga shkolla fillore ne Tupallë ne kl e VI-të, ku kalon me pas ne Bëje të Sijarines, e nuk dimë ka kryer shkollën fillore a po jo. Te gjitha këto i dimë ne medvegjasit,por e dimë që !.

Florim Sahiti është ngushtë i lidhur me Zoran Radojeviq, çetnikun kryesore qe rrahu maltretoi e burgosi shume vendas tone,ketë e shpëtuan edhe nga gjyqi i Hagës, duke i dëshmuar pikërisht Florimi që gjëja se Zorani nuk ka bere asgjë te keqe për shqiptarët  e Medvegjes. Po ashtu me tjetrin Udb-sh Nebojsha Filliq kanë dhënë para me fajde (kamate) shqiptarëve  të mjerë, e që më shumë mundime e sakrificë janë nda deri sa e kanë kryer obligimin e tyre te 10 fishuar. Kjo dokumenton se kanë qene dhe janë ngushtë te lidhur me UDB-sha komunal e republikan kur kanë prere e shkatërruar malet e Sijarines, dhe sot vozisin xhip me luksoz te cilët i mban Zorani.

lulzim..0004

Foto marr nga profili FB  -Shtëpia e Florim & Lulzim Sahitit,Kjo foto len shumë për të kuptuar ku shkuan ,Malet e shqiptareve te shperngulur , Donacionet, kontrabanda,Fajdet ….

Florimit i kujtojmë! .Nga Kuvendi largoi një te ri me fakultet ,me diplome te rregullt, dhe ne vend te tije punësoi një pensionist i cili sot punon. Po ashtu ne shkollën e Tupalles, largon drejtorin dhe emëron një kushëri te tije me një shkolle te muzikës qe kurrë nuk ka punua ne arsim.

Për te gjitha këto, dhe disa tjera qe ne ende i dimë, këta nuk ndalen për ti përmbysë shqiptaret e Medvegjes, dhe e lajmërojnë Fehmi Behen ne te gjitha instancat e shtetit nga policia e komunës, e deri ne gjyqet me fame keqe serbe ,se Fehmiu paska diplome fallso. E për fate te keq nuk munden te dokumentohen se diploma e Fehmiut ishte jashtë ligjore, ishte krejt ne rregull.

Fundi i fundit aspak nuk ka rendësi një diplome e një personi,kjo ishte përmbysja (Hakmarrje )ne  Fehmiun , që i kishin zili atij dhe nuk përmbushte kërkesat e tyre,edhe pse ishte i të njëjtës parti. Florim Sahiti për pa dëgjueshmërinë e Fehmiut thërret edhe kryetarin e partisë PVD-se z Rizah Halimin me delegat te tjerë dhe mjerisht e ofendon rende Fehmi Behen pse nuk po pajton një bashkëpunim ne koalicionin Serb komunal, duke e quajtur atë TE MALLKUAR.

Mercedes-002Foto marr nga Profili FB -Një nder Veturat e Florim & Lulzim Sahitit,Kjo foto len shumë për të kuptuar ku shkuan ,Malet e shqiptareve te shperngulur , Donacionet, kontrabanda,Fajdet …

Dua t`ju them a ka mallkim me te madhe për një popull kur te udhëheqë i pa shkolluari ,kur duhet te pranosh urdhra me goje e jo me shkrim ,se nuk dine te përpilohen asnjë urdhëresë. Me ketë dhe shume te tjera Fehmi Beha ,Hajdar Hajdari dhe Majlinda Ferati, nuk pëlqyen idetë e partisë se tyre,por i mbrojtën kërkesat e popullit.

Do e pyesim Florimin.! Pse Hajdar Hajdari nuk u dha përkrahje,kur ne dimë qe ai nuk ka diplome falco,bile ka tregua burrëri tipik malësori,nuk lëvizi nga ideja e tij,edhe pse u munduat ta theni ju dhe Riza, duke e rrezikuar edhe atë ne mënyra te ndryshme.Ne këtë strukturë te pa kuptimtë komunale hyri edhe një” BUKEL” e cila  mundohet te nuhat krejt çka lëviz ne Medvegje,dhe duke përkrahë Sahitovit drejte e padrejte. Për këtë  “bukël”do te shkruajmë me vone,nëse ajo nuk ndalet me veprime te tilla.

Ne fund,kur humbet pozitën e juaj,tani mundoheni te arsyetoni veten, duke e cekur një shume prej 25 milion dinarë ~ (20.000.-€uro) qe qenkan te destinuara për infrastrukture te fshatrave shqiptare !?E çka është me e keqja mundoheni te hakmerreni ne Fehmi Behen dhe ta fajësoni atë për diçka qe nuk mundeni ta dokumentoni dhe çka është me e keqja për ju sot merrni epitetin e një njeriu qe nuk punuat ne favor te kombit,kurse z Fehmi Beha e ka përkrahjen e popullit dhe do e përkrahim deri ne fund se bashku me bashkëveprimtaret e tije H.Hajdarin dhe M.Feratin.Ju kisha sugjeruar te merreni me lirimin e vllahut tuaj nga burgu për një vepër e cila u ka kushtuar 150.000 euro deri tani, e këtu e tuje do t`ju kushtoi edhe me shume se nuk keni pozitën qe e gëzuat dikur.

Lulzim_002

Foto marr nga profili  FB-Lulzim Sahiti

Andaj z Florim ,pajtohuni me humbjen ,mos etiketo njerëz se nuk e ke historinë tende te lakmuar,por bashkoju popullit ,mos përdorni apostilin e Komunës ne shkrimet tua, se nuk jeni me nënkryetar ,dhe në fund bashkoju popullit se populli të pranon ashtu siç je ,por kurrsesi me rrena e shpifje .

Medvegja REDAKSIA juaj  Vazhdojm së bashku . . . . . .

Marre nga:  http://tupalla.com/wp/mos-shpalos-balten-se-i-vjen-era/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com