Mos i lini fëmijët të ndjekin lajme
14:11 | 25 Shkurt 2017

Ajo se çfarë fëmijët shohin në televizor, ndikon në shëndetin e tyre mendor.

Shëndeti mendor është jashtëzakonisht i rëndësishëm gjatë zhvillimit të fëmijëve. Studimet e fundit tregojmë se nëse fëmijët janë të ekspozuar ndaj lajmeve, kjo ndikon negativisht në shëndetin  e tyre mendor, transmeton Indeksonline. Kjo për shkak se, gjatë transmetimit të lajmeve, emetohen informacione të ndjeshme për vrasje, dhunë dhe situata të ndjeshme dhe kjo bënë që fëmijët të zhvillojnë frikë, ankth dhe dëshpërim. Prindërit duhet të kenë kujdes që gjatë ndjekjes së lajmeve, të mos i lënë prezent fëmijët e tyre në dhomë.

Kristin Prengaj