Mjekët apelopjnë: fëmijët duhet ti marin vaksinat me kohë

0

Vaksinimi i fëmijëve në mënyrë të rregullt sipas kalendarit që ekziston në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc është i obligueshëm, dhe prindërit janë ata që duhet të përkujdesen për marrjen e vaksinës me kohë.

f1_06mitet-vaksinat-jpg1352230972

Që nga lindja e deri në moshën 7 vjeçare secili fëmijë duhet patjetër të i marrë vaksinat e rekomanduara nga mjeku në mënyrë të mbrojtjes nga sëmundjet e ndryshme. Aferdita Mustafa specialiste pediatër pranë shtëpisë së shëndetit në Bujanoc njëherit edhe koordinatore për vaksinim në kudër të shtëpisë së shëndetit, tha se, të gjithë fëmijët i marrinë vaksinat me kohë. Në shtëpinë e shëndetit në Bujanoc egzistojnë ky llojë i vaksinave për fëmijë per, hib dhe polio, mirëpo vaksina pesvalente e cila është në treg në Sërbi por që nuk gjendet nëpër stacionet shëndetësore. Është edhe gjëja tjetër e rëndësishme sepse fëmija para se të vaksinohet duhet patjetër të kontrollohet tek mjeku personal pediatër, sepse në qoftë se fëmija është i sëmurë dhe merr vaksinën atëherë mundë të vijë tek ndonjë alergji apo simptomë tjetër. Të gjithë prindërit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj marrjes së vaksinave të fëmijëve të tyre, sepse me të vërtet ndikon për të mirë në shëndetin e tyre./BujanociNet/

 

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »