Mikroçipi i parë del në ankand për 600 mijë dollarë
14:50 | 25 Tetor 2017

Mikoriçipi i parë i krijuar, që tani përdoret për pajisje të ndryshme teknologjike do të shitet në ankand për 600 mijë dollarë.

Para 60 vjetorit nga shpikja e saj, u deklarua se mikroçipi do shitet në Dallas, Texas. Gjysmëpërcuesi që është shumë i vogël në përmasa përfshin një tel bakri dhe ari të lidhur, të cilët janë të montuar në xham. Mikrocipi u krijua nga inxhinieri elektrik, Jack Kilby në vitin 1958, por u ndërtua në Tom Yeargan. Kjo pajisje e vogël ndihmon në krijimin e celularëve të teknologjisë së fundit, komjuterave dhe shumë gjëra të tjera që na ndihmojnë për të përditshmen.
Aurela Hoxha