Mesazhet sekrete që fshehin logot e famshme
08:30 | 09 Prill 2019

Kjo është arsyeja pse projektuesit punojnë me të vërtetë gjatë për të krijuar një logo të thjeshtë dhe të lehtë për t’u kujtuar.

Një logo e mirë duhet gjithashtu të përcjellë një mesazh të fshehur.

Airbnb

Shërbimi i internetit Airbnb, zgjodhi një logo vërtet të çuditshme. Në fakt, logoja ka një kuptim shumë më të thellë sesa mund të duket në shikim të parë. Ai përmban 4 elemente: kokën e një personi që përfaqëson një përdorues të faqes së tyre; shenja për një vend në një hartë – për vendin ku është shtëpia ose apartamenti; një zemër – shenja e dashurisë; dhe të gjitha këto simbole kombinohen për të bërë letrën A për Airbnb.

Trip advisor

Faqja e internetit amerikane TripAdvisor lejon udhëtarët nga e gjithë bota të zgjedhin hotelin më të mirë për të qëndruar, restorantin më të mirë për të shkuar, linjën ajrore më të mirë për t’u përdorur, dhe madje edhe vendin më interesant për t’u vizituar. Logo e TripAdvisor duket si një buf që simbolizon mençurinë dhe dijen, dhe sytë e saj simbolizojnë zgjedhjen që një udhëtar do të bëjë: drita jeshile – ata duhet të shkojnë, drita e kuqe – definitivisht jo.

Mastercard

MasterCard, sistemi ndërkombëtar i pagesave, vendosi të përdorë psikologjinë e ngjyrave në logon e saj. Ngjyra e kuqe qëndron për trimëri, pasion dhe për veprime që ju bëjnë të ndiheni të gëzuar. Ngjyra e verdhë e ndritshme simbolizon prosperitetin. MasterCard mendon se këto cilësi janë të nevojshme për njerëzit që duan të bëhen të pasur, kështu që ngjyrat në logo takohen në mes.

Dell

National Geographic Channel

 

MasterCard, sistemi ndërkombëtar i pagesave, vendosi të përdorë psikologjinë e ngjyrave në logon e saj. Ngjyra e kuqe qëndron për trimëri, pasion dhe për veprime që ju bëjnë të ndiheni të gëzuar. Ngjyra e verdhë e ndritshme simbolizon prosperitetin. MasterCard mendon se këto cilësi janë të nevojshme për njerëzit që duan të bëhen të pasur, kështu që ngjyrat në logo takohen në mes.

Vodafone

/Top Channel/

 

Kejvina Kthella