Mërgimtarët nuk e harrojn traditën në Novosellë të epërme të komunës së Bujanocit

0

Me ardhëjen e verës fillon dhe sezona e pushimeve verore në vendet europiane ku një numër i madhë i mërgatës Shqiptare jetojn dhe punojn në europë, në mesin e tyre ka edhe mijëra familje nga Malësia e Bujanocit, disa të shpërngulur për gjithmonë nga këto treva të bukura Shqiptare e disa nga to të cilat edhe më tutje po i mbajnë të populluara trojet stërgjyshore të cilat pothuajse po mbesin vetëm arkivë e një qytetërimi të herëshem.

Salihu kishte përgaditur një qingj në hellë për mirëseardhëjen e vëllaut të tij nga mërgimi, Mirsadi një djalë i zgjuar dhe i zellëshem i cili jeton dhe punon në europë i cili merë një rrogë normale sa për të i aranzhuar pushimet në ndonjë bregëdet të Turqis, por ai si pikë të parë ka zgjedhur vizitën e vëllaut të tij Salihut i cili jeton në Novosellë të epërme. Mirsadi ka vizituar vëllaun e tij Salihun i cili është një nga banorët e paktë të cilët nuk është shpërngulur pas vitit 1999 nga Novosella e epërme një vendë i lartë nga qendra e Bujanocit afër Shene lisë (Svitilija), ku lisat prekin retë mizore, por mrizat kan mbetur të thata si gjithkundë në malsin e Bujanocit e cila shtrihet mbi qytetin e Vrajës./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »