Mënyrat e duhura për të qëndruar larg ngërçit
09:58 | 22 Mars 2015

Ngërçet e muskujve të këmbëve janë një shqetësim që mund të vijë si pasojë e lodhjes ose e qëndrimit gjatë në këmbë. Ka disa këshilla që ju ndihmojnë për të eleminuar këtë dhimbje si; foto (1) Ushqimi i pasur me kalium Një nga shkaqet e ngërçeve në këmbë është mungesa e kalciumit. Për këtë arsye, duhet të hani së më shumë banane dhe patate. Me kalcium mund të furnizoheni edhe nëse në ujë të ngrohtë shtoni një lugë uthull të mollës dhe një lugë mjaltë. Lëvizni Deri te ngërçet mund të vjen shkaku i mungesës së lëvizjeve, qëndrimit ulur. Përgjigja më logjike janë aktivitet fizike. Mos harroni të ushtroni, shëtisni. Kompresat e ngrohta Kur t’ju kap ngërçi, gjithmonë mund të provoni me kompresa të ngrohta apo një banjë të ngrohtë, që relakson muskujt tuaj.
Françeska Jaçe