Mehmeti: Qytetarët e Buajnocit janë duke e rrespektuar ligjin për reciklimin e mbeturinave

0

Riciklimi i mbeturinave është i obliguar të bëhet edhe me Ligjin për mbeturinat andaj kontenjerët me ngjyra që gjenden në qytetin e Bujanocit kanë për qëllim vetëdijësimin e qytetarëve për ndarjen e mbeturinave, që të mund të bëhet riciklimi i tyre si mbetjeve të hekurit, plastikës dhe letrës.

819136_141634939333214_192237893_o

Ligji për mbeturinat ka për qëllim mbrojtjen e shëndetit të njeriut dhe të mjedisti nga ndotja dhe rreziku nga mbeturinat, përmes administrimit të mbeturinave, duke krijuar kushte për parandalimin dhe zvoglimin e prodhimit të mbeturinave dhe rrezikshmërisë së tyre tha Basri Mhemeti kryeshef nga reparti për mborjtjen e ambientit jetësor në kuadër të drejtoratit për Urbanizëm. Sipas Mehmetit në komunën e Bujanocit qytetarët e komunës së Bujanocit iu kanë përgjigjur pozitivsht kësaj nisme dhe kjo gjendje është e kënaqshme po ashtu edhe me kompaninën e cila bënë grumbullimin e mbeturinave e që është ndërmarrja publike Komunalia. Në komunën e Bujanocit janë 4 operater të cilt reciklojnë mbeturinat e hekruit dhe ato të plastikës dhe letrës kompnai kto profitabile.janë disa kontenjer të vendosur në disa pjesë të qytetit adekuate për riciklimin e mbeturinave dhe kjo dëshmon se ligji është duke u zbatuar tha Mehmeti edhe atë në nivel qëndror. Problem të madhë komuna e Bujanocit ka deponinë për reciklim pasi që në jetën e përditshme dallohen dy lloj mbeturinash ato industriale dhe të punishteve. Mbeturinat mund të shkaktojnë dëme në shëndetin dhe jetën e njerëzve nëpërmjet krijimit të nxitësve të sëmundjeve. Kontenjerët me ngjyra që gjenden në qytete kanë për qëllim vetëdijësimin e qytetarëve për ndarjen e mbeturinave, që të mund të bëhet riciklimi i tyre por sa janë të kënaqur qytetarët me pastërtinë dhe menaxhimin e mbeturinave, thanë se është e kënaqshme mirëpo duhet të shpërndahen kontenjerët e tillë edhe në tërë komunën. Po jetojmë në një kohë të ndryshimeve të vrullshme dhe me strategjinë nacionale për menaxhimin e mbeturinave e cila ka për qëllim që në një afat të shkurtër hapjen e deponisë në Bujanoc për riciklim të mbeturinave, do të ketë rol kyç për të arritur një menaxhim të qëndrueshëm të mbeturinave përfundoi Basri Mehmeti kryeshef i Urbanizmit./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »