Mehmeti: 25-30% e kërkesave për legalizim janë aprovuar, të enjtën afati i fundit
10:01 | 29 Prill 2015

Afati për legalizimin e objekteve apo lejës së ndërtimit në komunën e Bujanocit skadon nesër, kërkesa ka pasë mjaftë mirëpo vetëm 25 deri në 30 përqind e qytetarëve kanë arriturë të bëjnë legalizmin të mbeturit nuk kanë përmbushurë kushtet, problem kryesorë ishte pronësia e objektit, më thjeshtë objektet e shumta kanë qenë të ndërtuara në pronësi të dikujt tjetër, kështu tha për RTB Bastri Memeti kryeshef në drejtoraratin për urbanizëm. legalizacija Ai gjithashtu porositi se të gjithë të interesuarit edhe nesër mundë të bëjnë kompletimin e dokumenteve për legalizimin e objektit, ata që kanë bërë kërkesën, sepse pas 31 prill nuk kemi të drejt ligjore për këtë legalizim. Sipas Memetit, afati për legalizimin e objekteve ka qenë rreth një vit e gjashtë muaj, këtu janë legalizuar të gjitha kërkesat apo aplikacionet që ishin bërë në afatin e legalizimeve qysh në vitin 2002, 2006, 2010 si dhe 2014. Se ado të ketë më edhe ndonjë afat për legalizim të objektit, Memeti shtoi se, kjo nuk mvaret nga ne por flitet se është në procedim e sipër nëpër procedura përkatëse të kuvendit të republikës së Serbisë që së shpejti do të dalë ligji i ri mbi legalizmin e objekteve, mirëpo për momentin ne si organ i qeverisjes lokale nuk mundë të veprojmë asgjë./BujanociNet/
Aurela Hoxha