Mediat serbe në panik: A do të kthejnë shqiptarët tokat e tyre deri në Nish?
10:02 | 07 Qershor 2015

Gazetat serbe shkruajnë se shqiptarët po vazhdojnë të provokojnë serbët, dhe provokimet më të reja sipas, gazetave, janë pasqyruar në shkrimet e medieve shqiptare, të cilat thonë se kanë dëshmi se Nishi gjithmonë ka qenë qytet i tyre. 2_927217039 Media serbe duket e shqetësuar nga shkrimet e medieve shqip, pasi shkruan se një portal nga Presheva, pretendon se Nishi ka qenë gjithmonë qytet i pastër me shqiptar, por më pas është spastruar etnikisht nga serbët, si pasojë e një marrëveshje të dikurshme në mes të Serbisë dhe Turqisë, transmeton lajmi.net. Portali serb “Telegraf.rs” duke iu referuar shkrimit të portalit shqiptar, thotë se aty është postuar një fotografi si dëshmi, ku tregohet sesi shqiptarët nga Nishi në vitin 1912 janë dëbuar nga Serbia. “Ata gjithashtu pretendojnë se deri në atë kohë në Serbi kanë jetuar mbi 100.000 shqiptarë, ndërsa tani kanë mbetur diku mbi 5.000! preseva
Françeska Jaçe