Mbani larg vajzat e vogla nga këto produkte kimike, ja ç’iu shkaktojnë
22:15 | 04 Dhjetor 2018

Studimi në riprodhimin njerëzor, një nga botimet më të mira botërore të mjekësisë riprodhuese, zbuloi se kimikatet si ftalati, parabeni dhe fenolet ishin të gjitha të lidhura me pubertetin e hershëm të vajzave, transmeton lajmi.net.

Kim Harley, Profesor i Shëndetit Publik në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley, SHBA, i cili udhëhoqi studimin, tha: “Ne gjetëm dëshmi se disa kimikate që përdoren gjerësisht në produktet e kujdesit personal lidhen me pubertetin e hershëm të vajzave”.

Dr. Harley konkludoi se”kjo është ende një fushë aktive e hulumtimit dhe nevojiten më shumë studime”. /Lajmi.net/

Alesia Bami