Maqedoni: Dizeli më lirë 1 denarë, benzina për gjysmë denari
10:02 | 01 Qershor 2015

Nga mesnata do të ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni. nafta_360573072 Sipas Komisionit Rregullator për Energjetikë (KRE), benzina do të ulet për gjysmë denari, ndërsa eurodizeli për 1 denarë për litër. Sipas çmimeve të reja, EUROSUPER BS-95 mbetet në nivel të njejtë dhe është 70,50 denarë për litër, ndërsa EUROSUPER BS-98 lirohet për gjysmë denar për litër dhe do të kushtojë 72 denarë për litër. Çmimi i ri i EURODIZEL (D-E V) është 57, ndërsa i Vajit ekstra të lehtë për amvisëri (EL-1) 45,50 denarë për litër. Me vendimin e KRRE për 1,171 denarë për kilogram lirohet edhe çmimi me pakicë i mazutit M-1 NS i cili tani do të shitet për 27,763 denarë. Këto korrektime të çmimeve vijnë si pasojë e uljes së çmimeve të naftës së papërpunuar në tregjet botërore. (INA)
Aurela Hoxha