Mantilbardhët në grevë

0

Të punësuarit në shëndetësi sot janë në grev përshkak të uljes së pagave. Anëtarët e katër sindikatave representative të cilët përfshin 80 përqind të të punësuarve në shëndetësi sot janë në grev përshkak të vendimit të qeverisë që atyre të I zvoglohet pagat për 10 përqind.

mjeket

Siç është paralajmëruar të punësuarit në shëndetësi gjatë tërë ditë do të jenë në grevë, do ta rrespektojnë minimumin e procesit të punës. Kjo do të thotë se orari i punës si paradite dhe pasdite do të kujdesen vetëm në raste urgjente, gjendjet akute dhe lëndimet, fëmijët, të rinjët, grat që kanë lindurë dhe ndihma e parë, sepse askujt jeta nuk mundë të ii rrezikohet, kurse të gjithë mundë të presin deri në ditën e nesërme ka thënë kryetari i sindikatave të mjekëve dhe farmaceutëve të Serbisë Dragan Cvetiq. Anëtarët e katër sindikatave shëndetësore të punëtorëve kanë filluar të martën bisedimet me Ministrinë e shëndetësisë për kontratën kolektive të re. Mvarësisht prej përfundimit të këtyre bisedave të punësuarit në shëndetësi do të vendosinse ado të dalin në grevë secilën të mërkur gjatë muajit nëntor. Ministri i shëndetësisë së Serbisë Zllatibor Llonçar ka deklaruar se të sëmurët as sesi nuk guxojnë të jenë viktimë e grevës së të punësuarve në shëndetësi dhe ka porositurë se të punësuarit në shëndetësi që janë të pakënaqur të ilët marrinë pjesë në ndërprerjen e punës këtë ditë nuk duhet të mirren me atë punë. Ndërkaq nëpër stacionet shëndetësore dhe shtëpisë së shëndetit në Bujanoc është duke u punuar si në përditshëmëri. Vazhdon greva e avokatëve në vend të marrëveshjes për ndërprerjen e grevës I cili ka paralizuar punën e drejtësisë, pushteti dhe avokatura vazhdojnë ti shkëmbejnë akuzat e ndërsjellta. Rreth 500 mijë avokat janë mbledhurë në protest nëqendër të Beogradit. Në pritje se së shpejti do të gjendet zgjidhje për ndërprerjen e protestës, kryeministri Aleksandër Vuqiq dje ka thënë se dëmet nga ndërprerja e punës së avokatëve është e madhe dhe se pushteti ekzekutiv nuk do të marrë masa ndëshkuese. Sipas vlerësimit të kryeministrit të drejtat e avokatëve nuk janë e vetmja arsye për grevën e tyre./BujanociNet/

 

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »