Manifestimi “1 Gushti” – Dita e Diasporës në Bujanoc (Foto)

0

Komuna e Bujanocit po e shënon “Ditën e Diasporës në Bujanoc” ku ka shpallur datën “1 Gushtin” si datë tradicionale për diasporën e Bujanocit.

Manifestimi “Dita e Diasporës në Bujanoc” po shënohet me aktivitete të shumta ku gjatë ditës Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi ka hapur dyert për bashkatdhetarët e Bujanocit, duke ju dëshiruar mirë se ardhëje në shtëpi.

Manifestimi është duke vazhduar në qendërën e Bujanocit, ku po marrin pjesë bashkatdhetarët tanë, duke u pritur me programe kulturore, ekspozitë e artistëve lokal të komunës së Bujanocit, dhe promovimin e produkteve vendore.

Ndërsa kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi, duke dashur të ju falemderohet bashkatdhetarëve tanë për kontributin e tyre për Luginën, ndër tjera tha, se diaspora duhët bahet si një mundësi si një potencial i pa zëvendësueshëm i joni dhe si një potencial që kemi për qellim edhe ta shfrytëzojm, normal duke bashkpunuar me diasporën ton. Diaspora e komunës së Bujanocit është aqë e madhe sa që institucionalizimi i sajë u shtua si nevoj dhe u imponua si domosdoshmëri, “Njeriu nuk lindë për vetëvetën e vetë, por lind për atdheun e tij” ka thënë çysh në lashtësin cicërore, dhe unë uroj që të jetë ashtu për secilin prej neshë, por ne të cilëve na u është besuar të udhëheqim komunën e Bujanocit e po ashtu për ju që Bujanocin e keni mëmëdhe kemi lindur për të dhe duhet të punojmë, bashkpunojm dhe zhvillohemi bashkarisht, duke pasur parasysh potencialin e përgjithëshem të diasporës tonë, është interesë e imja, por edhe juaji se të dimë se ku ndodhemi, sa jemi dhe sa jemi të gjithë bashkë, për këtë destinim komuna e Bujanocit ka marë për obligim që në kuadër të vebfaqës së vetë të krijojë një aplikacion të veqantë për mes të cilit do të regjistrojm qdo pjestarë të diasporës në cilin do shtetë të europës që gjendet, apo edhe në kontinentin tjetër, në shtetet e bashkuara. Jemi të informuar se komuna e Bujanocit ka realizuar këtë vitë dhe po realizon programe të veqanta për të stimuluar qytetarët tanë patëm prezent dhe patë bujqit tanë, për të cilët kemi ndarë mbi 250mij euro subvencione, bizneset e tona për të cilat jan përkrahur me 100mij euro subvencion, është fillim i mirë por jo edhe i mjaftueshëm, është një nismë të cilën do ta qojm deri në fundë, edhe do të vazhdojm me programe të veqanta të përkrahim qytetarët tanë edhe në vitet në vijim, vlerat tona po i shifëni, rinija e mrekullushëme të cilën e kemi po qëndron e pa lodhur duke i kontribuar zhvillimit të kulturës, traditës shqiptare, ktu bujku dhe biznesi me kapacitetet të cilat i kanë po japin kontributin e vetë për ta ruajtur dhe ndaluar shpërnguljen nga ky vendë, artistët po japin frymën qytetit tonë dhe luginës përgjithësi, sportistët po zbukurojn vendin tonëdhe idetë të planifikojm bashk qka do të bëjmë me të ardhëmen ka për qëllim të shihemi dhe të njihemi, ka për qëllim edhe të bisedojm, shpresoj që ky të jetë një fillim i mbarë viteve tjera duke e shëndrruar në traditë 1 Gushti duhet të bëhet edhe më gjithë përfshirës edhe më me shumë pjesmarrës edhe më me shumë aktivitete, ne që jemi prezentë sonte do ti takojmë gjeneratës së par, që e ka nisë këtë nismë ndërsa urojë që gjeneratat e tjera që vinë pas neshë të ruajn dhe të vazhdojn me 1 Gushtin, urojë që kjo nismë e madhe të japë rezultatet e sajë konkrete në ndërtimin e bashkpunimit dhe realizimin e projekteve tona të përbashkëta gjithmonë në interesë të qytetarëve tanë, ju falemderit për prezencën.. u shpreh Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi në fjalimin e tij drejtuar bashkatdhetarëve, të cilët ishin tubuar në sheshin e qytetit të Bujanocit.

Berat Gjimshiti, mbrojtësi i kombëtarës Shqiptare, i ka dërguar fanelën e tijë që ka bartë gjat eliminatorës europiane “Franca 2016” kryetarit të komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi./BujanociNet/

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »