Lumi i zjarrit, vullkani Kilauea vazhdon të shpërthejë (Video)
15:57 | 11 Qershor 2018

Lava është kapur duke rënë nga vullkani para se të kthehet në një lumë të kuq të nxehtë të shkëmbit të shkrirë, që rrjedh në Oqeanin Paqësor.

Kilauea është një nga pesë vullkanet në Ishullin e Madh të Hawaii dhe është një nga vullkanet më aktive në botë, sipas ESA.

Një shpërthim në vitin 1924 vrau një person; të tjerët hodhën gurë, hiri dhe pluhur në ajër për 17 ditë. Vullkani ka shpërthyer vazhdimisht që nga viti 1983.

Atalanta Kërçyku