Lugina e Preshevës në filmin “My city screams”

0

Lugina e Preshevës edhe përkundër rethanave, po dëshmon në çdo kohë se ka njerëz që kontribuojnë për ti dhënë sa më shumë kulturës shqiptare. Filmi “My city screams” apo “Qyteti im bërtet’ i realizuar në Maqedoni në regji të aktorit kumanovar Ibrahim Dearit bënë pjesë edhe aktori i vetëm nga Lugina e Preshevës Gani Veseli.

okokokokoo

Ky film i cili ka marrë pjesë edhe në festivalin “Nine eleven” në Prishtin arriti ti rrëmbej tre çmimet kryesore, ndërkaq sipas aktorit Veseli, ky jo vetëm që ishte një sukses për pjemarrësit e roleve por mua më bëri të krenohem që përmes këtij filmi në ktë festival u përmend edhe Lugina e Preshevës. Kulmi i suksesit të këtij filmi ishte edhe prezantimi dy net më parë në festivalin e Neë York-ut ndërsa më pas edhe publiku i Preshevës dhe Bujanocit do të ken mundësi për të parë ktë film thot Veseli. I pyetur se cilat janë planet e aktorit Veseli në të ardhmen apo çka mund të presin gjenerata e reja në çështjen e kulturës ai shprehet se, “e ardhmja na pret me shumë punë dhe shumë krijime për kultur nga vet institucionet dhe aktorët nga Lugina, shumë shpejt edhe pritet të filllojmë me konsulta për fillimin e punëve që na presin për realizimin e shfaqjeve me aktorët e vendit si Bujanoci dhe Presheva, pasi që kemi potencial dhe njerëz për realizimin e tyre si dhe të filmave të shkurt sikuse i kemi bërë pare” tha Veseli./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »