Lirohet me kusht Ramush Haradinaj (Video)
14:09 | 12 Janar 2017

Ish-kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj është liruar nga ndalimi policor në Francë. Pas shqyrtimit të dokumentacionit, Gjykata në Colman të Francës ka vendosur që Haradinaj të lihet i lirë, por me kusht që të mos dalë nga Franca dhe dy herë në javë të lajmërohet tek autoritetet. Kjo situatë do të vazhdojë derisa të shqyrtohet kërkesa e Serbisë për ekstradim të Haradinajt. Lirimin me kusht të Haradinajt e kanë konfirmuar për Telegrafin zyrtarë të AAK-së. Ndryshe, autoritetet e drejtësisë në Serbi dorëzuan dy ditë më parë kërkesën për ekstradim të Haradinaj me, siç thanë, akuzat e reja për “krime lufte në Kosovë në fundvitet e 90-ta ndaj popullsisë joshqiptare”. Ish-kryeministri ishte ndaluar një javë më parë nga autoritetet franceze në bazë të një urdhër arresti të lëshuar nga Serbia në vitin 2004. /Telegrafi/ Video: Indeksonline
Rashel Kolaneci