Largohet kolona tek Dheu i bardh, policia e Kosovës bën apel te qytetarët e Luginës që të përdorin rrugën dytsore të Breznicës

0

Largohet kolonat tek Dheu i Bardh, edhe sot kan vazhduar ardhëja e mërgimtarëve të Kosovës nga vendet europiane por me intezitet më të ulët se dje.

kolona 2

Sot duke krahasuar me ditën e djeshëme kur u ngulfat pika e kontrollit kufitar Konçul-Dheu i Bardhë pasi kolona ishte zgjatur mbi 2 km, sot kolonat shënojn 500 metëra duke bër pritjen më të lehtë për mërgimtarët, pritja zgjat nga 30-40 minuta, është inteziteti më i vogël i mërgimtarëve. Megjithatë Policia e Kosovës bën apel te qytetarët e Luginës që të përdorin rrugën dytsore të Breznicës për të ju shmangur pritjev dhe për mos zgjatjen e kolonave me mërgimtarë, Policia e Serbies mbrëm tërë natën ka qëndruar afër mërgimtarëve për t`i siguruar qytetarët që po udhtonin drejt Kosovës pasi që kolona kishte vazhduar deri rreth ora 4 të mëngjesit. Policia e Kosovës kishte marrë masat e nevojshme në bashkëpunim me Byron e Sigurimeve për ti ja letuar procedurat qytetarëve Kosovar që jetojn në shtetet europiane, ndërsa për përshkallzimin e djeshëm të kolonës nuk e kishin parashikuar një numër të madh të mërgimtarëve, pasi që shum mërgimtar kishin zgjedhur si pikë hyrse në teritorin e Kosovës ta shfrytzonin Dheun e Bardhë duke ngulfatur gjithqka në Kosovë, ndërsa sot është qetsuar gjendja në pikën hyrse të Dheut të Bardhë./Bujanocinet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »