Lajm i mirë për ata që duan të punojn në Gjermani, kërkohen 8 milionë punëtorë
14:52 | 16 Dhjetor 2017
“Aktualisht në Gjermani ka 772 mijë vende të lira puna, kryesisht në pjesët e Bavarisë dhe Nurenbergut. Deri në vitin 2030 në Gjermani do mungojnë rreth 8 milionë punëtorë, për shkak të ndryshimeve demografie. Gjermania është në kërkim të fuqisë punëtore dhe nuk është i paktë numri i personave që kërkohen për punë. Sipas një kronike në DW, burime nga zyrat e punës në këtë shtet aq të lakmuar nga shqiptarët bëjnë me dije se mundësia më e mirë është nëpërmjet një vize pune e jo si azilkërkues apo si refugjat. Kushtet kryesore për të gjetur një vend pune në Gjermani: formimi profesional i mirë, gjuha, gjetja e një punëdhënësi ku mund të punojë dhe më tej sigurimi i një vendi pune.

Atalanta Kërçyku