Ky ushqim lufton kancerin
14:49 | 04 Tetor 2017

Brokoli është ndër ushqimet kryesore që i ndihmon organizmit tuaj.

Shkencëtarët thonë se brokoli lufton kancerin. Ata gjetën substanca të caktuara në perime për të bllokuar gjenet e dëmtuara që ishin të lidhura me kancerin. Gjetjet mund të çojnë në një strategji të re për parandalimin dhe trajtimin e kancerit. Substancat e quajtura isothiocyanates mund t’i gjejmë në brokoli, lulelakër, marule ose lakërishtë, dhe ajo ndikon në parandalimin e rritjes së kancerit. Por, askush nuk e di saktë se si këto substanca funksionojnë, që është çelës për zhvillimin e strategjisë së përmirësuar në luftën kundër kancerit te njerëzit.

Nevina Shtylla