Kurteshi: Komunat shqiptare në Luginë duhet të krijojnë Asociacionin e tyre

0

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Ismajl Kurteshi, është shprehur i shqetësuar lidhur me gjendjen e rëndë të shqiptarëve në Luginë.

Kurteshi

Sipas tij, shqiptarët e Luginës janë populli më i diskriminuar në Evropë.

“Mungesa e kuadrit të kualifikuar për shkak të mos njohjes së diplomave është problem i madh. Në luginë nuk ka spitale. Në anën tjetër Serbia nuk e lejon hapjen e maternitetit, i cili është i ndërtuar por pritet vendimi që ai të filloi punën. Banorët e luginës, që dalin jashtë për të punuar, shlyhen nga evidenca e Serbisë, ku më pas u hiqet edhe e drejta e votes. Në polici 70 për qind e të punësuarve janë serb. Barazia në përdorimin e gjuhës është vetëm në letër”, tha Kurteshi.

Kurteshi thotë se Kosova dhe Shqipëria duhet t’i bëjë presion Serbisë që shqiptarët e Luginës të gëzojnë më shumë të drejta. Ai kërkon nga dy shtetet, që të mbështesin shqiptarët të krijojnë Asociacionin e Komunave.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »