Kujtohen viktimat e Luftës së Parë Botërore
14:51 | 11 Nentor 2017

Ambasada gjermane dhe ajo franceze sot do t’i përkujtojnë viktimat dhe përfundimin e Luftës së Parë Botërore.

Kjo ditë kujtohet me rastin e  nënshkrimit të armëpushimit në Compiegne, më 11 nëntor 1918, që i dha fund luftimeve të Luftës së Parë Botërore. Me rastin e përvjetorit të 99-të të armëpushimit, ngjarja përkujtimore mbahet në varrezat ortodokse në afërsi të Shtabin qendror të KFOR-it, te kampi “Film City” në Prishtinë, shkruan kp. Përkujtimi i përbashkët është shprehje e miqësisë gjermano-franceze dhe një simbol për mundësinë e pajtimit në Ballkan.
Aurela Hoxha