Kryetari Musliu takim me OSBE-në

0

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, u takua me Shefin e misionit të OSBE-së zyra në Bujanoc, Giacomo Bosisio.

Gjatë takimit janë biseduar shumë tema, ndër të tjera theksi i është vënë situatës politike dhe të sigurisë në rajon si dhe inpakti i në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Gjithashtu, gjatë këtij takimi është biseduar edhe për çështjet tjera që janë në kompetencë të KKSH-së e posaçërisht vëmendje i është kushtuar gjendjes së arsimit me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. Duke u fokusuar në mungesën e tekstve shkollore në gjuhën shqipe dhe shkollimin e lartë të shqiptarëve, përkatësisht edhe institucioneve që duhet të sigurojnë arsim të lartë në gjuhën shqipe. Me këtë rast, është nënvizuar në diskutim Fakulteti i Suboticës dega në Bujanoc.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »