Kryetari i KNSH Ragmi Mustafa, po merrë pjesë në konstituimin e bashkërendimit të Këshillave Kombëtar në Sërbi
15:07 | 18 Shkurt 2019
Gjatë ditës së sotme në Beograd u mbajt konstituimit i Bashkërendimit të Këshillave Kombëtare të pakicave. i pranishëm në këtë konstituim ishte dhe kryetari i KNSH, Ragmi Mustafa

Më poshtë ju paraqesim komunikatën e lëshuar nga shërbimi për informim i KNSH-së

“Gjatë ditës së sotme në Beograd u mbajt konstituimit i Bashkërendimit të Këshillave Kombëtare të pakicave, ku po qëndron edhe kryetari Ragmi Mustafa. Në mbledhjen e parë të këtij organi të lartë u diskutua për qasjen dhe fokusin në fushat në të cilat janë kompetente Keshillat Kombëtare. Kryetari Mustafa potencoi sfidat e Këshillit Kombëtar Shqiptar në fushat përkatëse dhe mënyrën e qasjes ndaj tyre. Gjithashtu kryetari Ragmi Mustafa u takua në një takim të përbashkët edhe me avokatin e popullit z.Zoran Pashalliq me të cilin kryetari ngriti çështjen e pasivizimit të vendbanimit qytetarëve shqiptarë të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si një mënyrë perfide e spastrimit nga regjistrat civil në Luginë të Preshevës si dhe tema të tjera me rëndësi në të cilat KKSH ka konstatuar shkelje të të drejtave të njeriut. Keshilli Kombëtar Shqiptar do të vazhdojë të jetë këmbëngulës në kërkesat për të drejtat individuale dhe kolektive të shqiptarëve”

Me datë : 18.02.2019

Shërbimi për informim i KKSH

Alesia Bami