Komuna e Bujanocit zvogëlon numrin e punëtorëve, vullnetar dhe disa të detyruar
14:51 | 01 Dhjetor 2017
Antarët e këshillit komunal të Bujanocit sot në seancën e mbajtur, kan aprovuar propozim vendimin mbi zvogëlimin e numrit të punëtorëve në administratën komunale dhe ndërmarrjet publike. Këto vendim kan shkaktuar polemika në mes pozitës dhe opozitës në qeverisjen lokale ndërsa kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi tha se ka adresuar disa kërkesa në qeverinë e Serbisë që të tërhiqet ky vendim por janë kushte që duhet harmonizuar me ligjet e Bashkimit Evropian. “Kam kërkuar nga kryeministrja Ana Bernabiq për rritjen e numrit të punëtorëve në disa sektor e sidomos kam kërkuar inspektor të profileve të ndryshme premtimet kanë qenë që të realizohen të paktën gjysma e tyre mirëpo si gjithmonë as një përgjigje nuk është marrë”, u shpreh Kamberi,për media. Ndërsa kryetari i Partis Demokratike, partisë më të madhe opozitare Nagip Arifi, ka kritikuar qeverisjen lokale duke thënë se qeverisja lokale u dashtë të punojë më shumë që të mos zvogëlohet numri i punëtorëve. Vendimi përcakton që numri i të punësuarve në Administratën Komunale dhe Ndërmarrjet Publike dhe Institucionet do të zvogëlohet me 40 nga 507 në 467 të punsuar. Numri më i madh i të punësuarve do të largohet nga Kompania Publike Komunalia - 18, në administratën komunale ka dhjetë punonjës tepricë, në Qendrën Kulturore katër tre do të lenë me sistemin UP "Our Joy" puntorë do të largohen edhe në Qendrën Sportive "Mladost" dhe në bibliotekën e qytetit dhe Organizatën Turistike në Bujanoc. Shumica e këtyre punonjësve plotësojnë kushtet për daljen në pension, ata do të plotësojnë disa kushte pas një apo dy vjetëve në dosjet e Shërbimit shtetëror të Punësimit dhe 13 punëtorë kanë vendosur për një program social që parashikon një pagesë prej 250 euro në vit shërbimi. "Ky është vetëm fillimi i procesit të zvogëlimit të numrit të të punësuarve në sektorin publik", tha nënkryetari i komunës Stojance Arsic nga foltorja e kryetarit të parlamentit. "Ne presim disa qarqe më racionale me qëllim uljen e numrit të përgjithshëm të punonjësve në administratën komunale dhe ndërmarrjet publike dhe institucionet në 405 deri në vitin 2020", shtoj Arsic/BujanociNet/

Kristin Prengaj