Komandanti i ushtrisë amerikane tregon përse është mirë të zgjoheni në 4 të mëngjesit
08:35 | 10 Dhjetor 2018

Vitin e kaluar një artikull u botua në Business Insider, të cilët intervistonin një komandant të Marinës Amerikane të quajtur Jocko Willink në lidhje me gjumin, ndërsa tregonte se si të zgjoheni në mëngjes dhe të ruani më shumë energji.

Ai ishte komandanti i “Njësisë Operacionale më të Specializuar të Luftës në Irak”, Skuadra e Marinës së ShBA Navy 3, Bruiser, transmeton lajmi.net.

Willink pohon se “të menduarit” sapo të zgjoheni në mëngjes është gabim. “Mos mendoni në mëngjes,” tha Willink. “Ky është një gabim i madh që bëjnë njerëzit. Ata zgjohen në mëngjes dhe fillojnë të mendojnë.”

Është paksa e çuditshme të mendosh se si të menduarit mund të jetë një gabim, por nëse ajo në fakt konsumon shumë energji për një individ të caktuar ose i ngadalëson ata, mund të ketë kuptim që të pastrosh zhurmën mendore dhe tonale.

Veterani rekomandoi të zgjoheshin në orën 4:30, dhe menjëherë të zgjoheni nga shtrati dhe të veshni rrobat.

Më pas, ai këshilloi të filloni të ushtroni menjëher, gjë që sipas tij “zgjon mendjen dhe trupin e tij shumë më intensivisht sesa kontrollimi i postës elektronike”. /Lajmi.net/

Alesia Bami