Kjo është veçantia e drerit më të vogël në botë

0

A keni dëgjuar ndonjëherë për drerin më të vogël në botë? Është një mashkull pudu fawn që ka lindur në kopshtin zoologjik të New York-ut muajin e kaluar.

Përveç që ky lloj është specia më e vogël në botë nga drerët, që rritet vetëm deri në moshën 12 vjeçare, ndërsa arrin madhësinë në 14 cm në moshë madhora, pudra e tyre njihet edhe për lëkundjen kur e ndjejnë rrezikun. Ata drejtohen në model zigzag që t’i shpëtojnë predatorëve.

Karakteristikë e drerëve të porsalindur, janë pikat e bardha që rriten gjatë zhvillimit.

Sipas një njoftimi për shtyp, speciet janë vendas në Kili dhe Argjentinë, mirëpo janë gjallesa në zhdukje, prandaj është mirëpritur nga të gjithë ardhja në jetë e këtij dreri.

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »