Këto janë simptomat e infeksionit në traktin urinar
12:12 | 10 Janar 2018

Simptomat e infeksionit në traktin urinar varen nga ajo pjesë e traktit urinar që është infektuar.

Simptomet e një infektimi në pjesën e traktit të poshtëm përfshijnë: djegie me urinim, rritet frekuenca e urinimit, urina që ka një erë të fortë,dhimbje legenit në gratë,dhimbje zorrës së trashë në meshkuj, transmeton Sovrani.info. Infeksioni në sektorin e sipërm zakonisht ndikonë në veshkat. Këto mund të jenë potencialisht kërcënuese për jetën nëse bakteret lëvizin nga veshka e infektuar në gjak. Kjo gjendje, e quajtur urosepsis, mund të shkaktojë presion të lartë të gjakut dhe vdekje. Simptomat e infeksionit në traktin e sipërm përfshijnë: dhimbje dhe ëmbëlsi në pjesën e pasme, të sipërme dhe anët , dridhje, ethe, të përzier, vjellje etj.

Atalanta Kërçyku