Këto janë fshatrat shqiptarë me emrat më të çuditshëm

0

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.

Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare.
Kështu, shumë emërtime vijnë nga imponime të pushtuesve apo sulmuesve të Shqipërisë, si Turqia, Greqia apo Serbia.
Më poshtë do të shikoni emrat  me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri

Vithkuqi – Korça
Kurveleshi – Tepelenë
Xhylekar – Gjilan
Muqibab – Gjilan
Kuqan – Elbasan
Qinam – Erseke
Symize – Tepelenë
Mize – Lushnje
Bubullime – Lushnje
Llukar – Prishtinë
Leshnje – Skrapar
Kakardhiq – Lezhë
Kaqibeg – Podujevë
Skorobisht – Prizren
Neperbisht – Suharekë
Makresh – Novoberd
Qyqylagë – Lipjan
Ngucat – Malisheve
Bithuq – Diber
Muqiverrc – Kamenic
Karaçev – Kamenic

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »