Këto janë dy ushqimet që riparojnë pothuajse tërësisht dëmtimet nga cigarja
14:52 | 21 Dhjetor 2017
Të hani tre molla në ditë është mënyra natyrale e trajtimit të dëmtimeve të shkaktuara nga cigarja, kanë treguar studimet e reja. Hulumtimet kanë gjetur të njëjtat përfitime që zgjasin jetën e që arrihen nga konsumimi i dy domateve çdo ditë. Megjithatë, efekti mund të arrihet vetëm nëse ato janë të freskëta- domethënë domatet e konservuara ose të përpunuara si dhe mollët nuk funksionojnë. Rënia natyrore e funksionimit të mushkërive gjatë 10 viteve ishte më e ngadalshme midis ish duhanpirësve me një dietë të lartë me domate dhe fruta, sidomos me mollë. Shkencëtarët përfunduan se përfitimet rrjedhin nga dy domate ose tre fruta çdo ditë

Atalanta Kërçyku