Këta thuhet se janë 21 bashkëpunëtorët shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë!?

0

Ka dalë në shitje në Kosovë një libër që do të dridh shoqërinë shqiptare të Kosovës. Fjala është për librin “21 bashkëpunëtorë shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë (1970-1990)”, përgatitur nga Ivan Beshljiq dhe përkthyer e përgatitur në gjuhën shqipe nga Mehmet Loci.

k-euml-ta-thuhet-se-jan-euml-21-bashk-euml-pun-euml-tor-euml-t-shqiptar-euml-t-euml-udb-s-euml-n-euml-bosnje-e-hercegovin-euml_hd

Në këtë libër përmenden 21 emra dhe pseudonime të shqiptarëve që për një periudhë 20 vjeçare kanë qenë bashkëpunëtorë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë!

21 bashkëpunëtorët shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë kanë përdorur pseudonimet: “BALON”, “RUBIN”, “SNJESHKO”, “TROGIR”, “MONTENEGRO”, “SAFER”, “TIHOMIR” , “TIR” “EGEJ”, “MONTER”, “PLATAN”, “BORAC”, “BESA”, “BASHKIMI” “TOPLICA, “ÇAKOR”, “NIK”, “NAMIK”, “SAFIR”, “AZAM”, “RADE”?

Ata janë:

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BANJALLUKË

Feti Ferid Abbdullahu – pseudonimi BALON
Idriz Halit Hasani – RUBIN
Osman Raim Selmani – SNJESHKO

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BIHAQ

Ejup Halit Begjeti – TROGIR

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË DOBOJ

Idris Rushit Rushiti – MONTENEGRO
Afrim Destan Sylejmani – SAFER

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË GOROZHDË

Hasan Bajram Mehaj – TIHOMIR
Hivzi Shaqir Muratoviq -TIR

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË MOSTAR

Hasan Musa Duraj – EGEJ
Nevzet Feriji Jakupi – MONTER
Kajtaz Shaban Sheremeti PLATAN

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT SARAJEVË

Shaban Sadri Ahmetoviq – BORAC
Skender Shaban Ahmetoviq – BESA
Qaush Metë Kabashi – BASHKIMI
Myrteza Bajram Kuçi – TOPLICA

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË ZENICË

Esat Hetem Kollqaku – ÇAKOR
Sherif Islam Krasniqi – NIK
Naim Sali Krasniqi – NAMIK
Lutfi Halit Sahiti – SAFIR
Hilmi Rexhep Plana – AZAM
Adem Hamit Rukiqi – RADE

/Botapress/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »