Këshillat mjekësore tash edhe online
09:58 | 17 Mars 2015

Pacientëve nga Sërbia dhe diaspora kohët e fundit iu është mundësuar që këshillat e mjekëve të mjekësisë së përgjithshme, pediatrit, urologë, psikolog si dhe dermatolog, ti marrin nëpërmes internetit, gjegjësisht në webfaqen “lekarinfo.com” kështu që deri tek termini i caktuar mund të arrijnë edhe online, bisedën me ta dhe të kërkojnë këshilla, mirëpo edhe të hapin kartonin e shëndetësisë në mënyrë elektronike. boximage.php Doktor Vlladimir Zhivkoviç nga shoqata “Lekar Info” i ka thënë Tanjugut se qëllimi i shërbimeve që ti ndihmojmë qytetarëve që të arrijnë deri tek këshillat kualitative nga njerzit ekspert, dhe ti mundësojnë mjekëve të rinjë që të afirmohen dhe të arrijnë deri në punësim. E gjithë faqja është sipas fjalëve të tij, pa pagesë dhe në muaj ka afër 1 milionë vizitorë, kurse shfrytëzuesit të regjistruar nëpërmes serviseve të ordinancave. “lekarinfo.com” mundë ta hapin kartonin e shëndetësisë në të cilin mundë të dërgojnë analizat e tyre të gjakut, laboratorinë biokimike, dhe rezultatet që i marrin nga mjeku i tyre. Nëpërmes kësaj faqe shfrytëzuesit mund të bëjnë terminin dhe të konsultohen me mjekët specialist, ka thënë Zhivkoviç, duke theksuar se në këtë mënyrë komunikimi nuk zëvendësohen format themelore të shërimit e as marëdhënia me pacientët dhe mjekët, vetëm se mundëson një tjetër mendim dhe informacione të sakta nga mjekët ekspert. Faqja egziston gati tri vite, tani shfrytëzuesit mundë të shohin kur është termini i lirë të caktojë dhe atëher të këshillohet me mjekun, bisedojnë me mjekët me anë të skajpit, të gjithë e marrinë shifrën e vet dhe shfrytëzuesit tjerë këtë bisedë nuk mundë ta shohin, kështu që apsolutishtë është gjithçka e siguruar ka thënë Zhivkoviç. Kjo mundë të jetë shfrytëzuese edhe për njerëzit nga diaspora, të cilët mundë të këshillohen me ekspertët, kursime në rrugë, dhe në qoftëse është e domosdoshme ardhja, atëher duhet të vijë në Beograd apo në qytetete tjera të Serbisë, ka shtuar Vlladimir Zhivkoviç nga shoqata “Lekar Info” Të gjithë mjekët të cilt dëshirojnë të marrië pjesë në këtë faqe mundë të lajmërohen në shoqatën “Lekar Info”/BujanociNet/
Aurela Hoxha