Këmbët e fryrë: 9 sinjale alarmuese që nuk duhet të injoroni kurrë
15:37 | 26 Maj 2018

Por e vërteta është se ka shumë njerëz që kanë këmbë të fryrë pa qenë shtatzënë, nuk kanë ndonjë dëmtim në sporte dhe ose një punë që përfshin shumë kërcime.

Pra, çfarë mund të jetë?

Duhet të mbahet mend se këmbët e fryrë, janë të bezdisshme – por për shumicën e njerëzve kjo nuk është një problem kërcënues për jetën. Ndoshta është e mjaftueshme për të pushuar këmbët tuaja për disa minuta, ose të ftohni ujërat me akull, transmeton lajmi.net.

Por ka edhe raste kur këmbët e fryrë janë një simptomë e diçkaje shumë më serioze. Nëse këmbët tuaja të fryhen nga askund, në të vërtetë mund të jetë një shenjë e një sëmundjeje tjetër.

Ju lutemi lexoni më poshtë për të mësuar më shumë për disa nga shkaqet më alarmuese të këmbëve të fryrë.

Tromboza e thellë në vena


Inflamacioni i muskujve


Artos
Osteoarthritis dhe mbipopullim janë arsyet më të zakonshme që nyjet fryhen. Osteoarthritis në këmbë mund të shkaktojë dhimbje, butësi, ngurtësi dhe ënjtje.

Ka disa truket të ndryshme për të lehtësuar shqetësimin, për shembull, disa janë ndihmuar duke filluar me gjimnastikë .

Probleme me zemër


Lymfedeema
Lymfedema shkakton një pjesë të trupit të fryhet, pasi akumulohet lëngu limfatik atje.

Më e zakonshme është që ju të merrni limfedemë në një krah ose këmbë, për shembull, mund të shihet si një ënjtje në këmbë, sipas Udhëzuesit të Kujdesit .

Nëse shpejtësia e ënjtjes ndodh shpejt ose nëse keni shumë dhimbje, kërkoni kujdes direkt në një qendër shëndetësore ose në departamentin e urgjencës.


Celulit

Atalanta Kërçyku