Këshilli komunal ndau mbi 8 mijë euro për aparatin e ultrazërit për shtëpin e shëndetit

0

U mbjat sot senaca e gjashtë me radhë e Këshillit Komunal të Bujanocit, nën krysimin e kryterait të komunës Nagip Arifi. Në këtë seancë u shqirtuan gjithësej 23 pika të redit të ditës të cilat u aporovuan njëzëri nga antarët e këshillit komunal. Ndër pikat më të rëndësishmë të rendit të ditës ishte shqyrtimi i raportit të punës me raportin finaciar të ndërmarjes publike Komunalia për vitin 2014, ku edhe u aprovuan që ky raport të kaloj në kuvendin komunal.

images

Sipas vlersimit të kryetarit të komunës së Bujanocit Nagip Arifi, raporti i ndërmarjes për vitin 2014 është një nga raportet që me vite kjo ndërmarje nuk ka paraqitur, gjë që sipas tij ndërmarja Komunalia gjat vitit 2014 ka arritur të përmisoj buxhetin dhe t’i paguaj pagat mujore punëtorve të pa paguara me muaj të tërë dhe të shlyej borxhet. Ndërsa ndër pikat e tjera të rendit të ditës ishte dhe kërkesa e shpëpisë së Shëndetit në Bujanoc për mjete finciare, ku nga rezervat e buxhetit komunal u ndan 8.400euro së bashku me tatimin mbi vlerën e shtuar për blerjen e aparaturës së ultrazërit. Sipas sektretarit të Këshillit Komunal të Bujanocit Murat Dalipi, shtëpis së shëndetit në Bujanocit iu është rritur vlera e përgjithshme e buxhetit rreth 10.500.000 dinarë. Gjatë kësaj seance është shqyrtuar dhe aprovuar edhe raporti i punës me raportin finaciar i NP Drejtoria për ndërtim për vitin 2014, i cili u aprovua nga anëtarët e këshillit, ku nga rezerava buxhetor u ndanë për këtë ndërmarrjen 7.840.000 dinarë, për shlyrjen e obligimeve për vitin 2014. Në raportin të cilin e prezentoi drejtori i Drejtorisë për ndërtim Agim Haliti, u tha se të gjithë projektet e kontraktuar do të realizohen. Ndërsa ndër pikat e tjera ishte raporti i punë së qendrës sportive rina në Bujanco, i cili një zëri u aprovua, dhe rregullorja mbi kushtet dhe mënyrën e shfrytzimit të mjeteve në bujëqësi, për mbështetjen finaciare prodhuesve bujqësor në Komunën e Bujanocit. Ndër pikat e tjera ishte dhe propozim vendimi për hapjen e llogaris rrjedhëse për donacionet nga Progresi Europian për projekte në bashkëpunim me Komunan e Bujanocit, ndërsa u mbyllën llogarit rrjedhëse të projekteve të realizuara./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »