KBI e përgaditur për festën e Kurban Bajramit

0

Jemi në pragë të festës së Kurban Bajramit, fest kjo në të cilën sakrifikojm një kafsh për falemderim ndaj All-llahut, për mirësit që na ka dhënë në këtë dynja. All-llahu i madhëruar ka ligjësuar therrjen e kurbanit.

KBI

Allahu thotë në librin e shenjtë, Kurbani ëshët një sunnet i fortë dhe është e urrejtur lënja e tij duke pasur mundësi. Kurbani është një kafshë e posaçme që pritet me nijet ibadeti për t’iu afruar rahmetit (mëshirës) së All-llahut Fuqiplotë. Kurbani është adhurim me kohë të përcaktuar, andaj edhe vlefshmëria e Kurbanit varet nga zbatimi i këtij obligimi brenda kohës së caktuar. Koha e therjes së Kurbanit fillon pas faljes së namazit të Bajramit dhe përfundon ditën e tretë të Kurban Bajramit pak para kohës së akshamit porse koha më e preferuar është dita e parë e Kurban Bajramit, tha Kryetari i këshillit të të Bashkësis Islame Sulejman Fejzullahu. Sipas Fejzullahut viteve të fundit është marrë iniciativ nga Këshilli i Bashkësis Islame që therrja e Kurbanit, xhemati i cili nuk ka mundësi ta prej kurbanin në shtëpi mund ti dërgoj të hollat në këshill dhe të bëhet prerja e Kurbani. Tregëtarët vetëm janë përgaditur për këtë festë duke u furnizuar me kafshë. Këtë javë shitja e deleve bëhet pothuajse në çdo vendbanim shqiptarë edhe në vet qytetin e Bujanocit. Çmimi i deleve edhe këtë vit është pothuajse i ngjajshëm si në vitin e kalur dhe silleshte nga 100 deri në 200 euro. Gjatë ditës së djeshme departamenti i të rinjëve dhe gruas i cili është në kuadër të KBI-së ka marrë iniciativ që të ndaj ndihma për famijlet me nevoj që jetojn në komunën tonë. Shpërndarja e ndihmave është bërë në 13 familje të komunës sonë, ku pos gjërave ushqimore kishte edhe veshmbathje./BujanociNet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com