Katastrof tek Dheu i Bardh, ora 18:00h, kolona 3 km (Foto)

0

Dheu i Bardh aktualisht është i bllokuar nga kolona e krijuar nga automjetet në drejtim të Sërbisë.

kufiri

Autoritetet doganore të Sërbisë janë duke bërë qmos, por aparatura që psedojnë nuk u mundësonë që të përshpejtojnë procedurën e kontrollimit. Siq ka mësuare portali BujanociNet brenda burimeve doganore, pala serbe posedon vetëm 2 kompjuterë për kontrollimin e dokumenteve të qarkullimin, ndërkohë që vetëm gjatë ditës së sotme në këtë vendkalim kulfitarë kanë kaluar rreth 20 autobusë me nga 60 udhëtarë, pa llogaritur automjetet e vogla dhe maunet. Kolona është duke u shkaktuar si pasojë e kthimit të gurbetqarëve të cilët pas pushimeve të fundvitit po kthehen në botën perëndimore. Burimet doganore thoën se, përveq kontrollave të dokumenteve të qarkullimit, qdo person me nënshtetësi të R.Kosovës duhet të paiset me dokumentin hyrje-dalje, i cili ipet nga autoritetet doganore  serbe. Gjatë ditës në kolonë është pritur deri në 6 orë, ndërsa tash kur po raportojmë pritet deri në 3 orë. Vlenë të theksohet se në drejtim të Kosovës qarkullimi bëhet në mënyrë të rregullt pa pritje të gjata./BujanociNet/

kolona 3 kolona 4 kolona 6

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »