Kapet grupa e organizuar shqiptaro-serbe e kontrabanduesve të drogës
15:01 | 23 Qershor 2016
Pjestarët e policisë dhe shërbimi për luftën kundër krimit të organizuar në bashkëpunim me gjyqin për krim të organizuar në vazhdimësinë e operacionit “Therra” kanë ndaluar zinxhirin e kontrabandimit të marihuanës dhe kanë konfiskuar 16 kilogramë marihuanë duke arrestuar grupën prej 6 antarëve, njofton policia. Janë arrestuar:
A.N. (1971) nga Tërrnoci i madh V.A (1968) nga Tërrnoci i madh A.A (1972) nga Subotica B.L (1968) nga Subotica J.J (1988) nga Knjazhevci S.B (1969) nga Subotica
Kjo grupë akuzohet për kontrabandim të marihuanës nga janari i vitit 2016 deri me 22 qershor nga Shqipëria nëpërmjet Kosovës. Policia të dyshuarit i ka gjetur gjatë shitblerjes rreth 6 kilogram marihuanë në vikendicën në rrethinën e Suboticës, ndërsa me kotrollimin e shtëpisë së S.B kanë gjetur edhe 8 kilogram të tjera të kësaj droge. Në periudhën e kaluar nga kjo grupë e organizuar janë konfiskuar edhe dy herë nga një kilogram të marihuanës. Vlera e drogës së gjetur në tregun ilegal kap shifrën prej 20.000 euro. Gjatë tërë operacionit “Therra” janë konfiskuar 29 kilogram drogë ku janë arrestuar edhe 2 të dyshuar në qytetin e Beogradit.

Alesia Bami