Përfundon protesta, Librat kthehen mbrapa në Kosovë (Video&Foto)

0

E Plotsuar 15:20 ) – Ndërpritet protesta, librat kthehen mbrapsht për në Kosovë, me urdhër të qeveries Serbe nuk u lejohet nxënëseve Shqiptar të mësojn në librat e Kosovës, Jonuz Musliu ka dhën një intervist për mediume ku ka akuzuar Qeverin Serbe për shkeljen e të drejtave të Shqiptarëve./BujanociNet/

Rruga 1 Rruga

 

E plotsuar – 15:00 ) – Nxënësit Shqiptarë, kan bllokuar kamjonët të cilët Qeveria Serbe ka dhën urdhër që librat e dërguara për nxënësit Shqiptarë të rikthehen mbrapsht në Kosovë, rruga në fshatin Konçul është bllokuar dhe kamjonët nuk po lejohen nga nxënsit të kalojn rrugën për në Kosovë, Protestës u jan bashkangjitur edhe instutucione politike të Luginës së Preshevës.

Kamjonat 1

libratKamjonat 3 Kamjonat

E plotsuar – 16:44 ) – Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Jonuz Musliu dhe Shukri Ymeri u jan bashkangjitur protestës së organizuar në fshatin Konçul, në shenjë paknaqësie ndaj qeveris Serbe për bllokimin e Librat në Terminalin Doganor, Musliu i ka thën BujanociNet se qytetarët kan dalur për të protestuar kundër vendimit të qeveris Serbe për bllokimin e Librave Shqipe në terminalin doganor të Preshevës, Librat nuk duhet të qëndrojn në terminale doganore por në shkollat e nxënsëve Shqiptarë, për atë arsyeje i ka dërguar Qeveria e Republikës së Kosovës.

Jonuz 1 Musliu 2 Musliu 3

Preshev

Ka filluar protesta në fshatin Konçul, në shenjë revolte ndaj bllokimit të librave shqipe në terminal doganor

Sot ka filluar pregaditja për një protest në fshatin Konçul, ku pritet të bllokohet rruga Bujanoc-Gjilan, në shenjë paknaqësie me bllokimin e librave shqipe në Terminalin Doganor të Preshevës.

Konçuli

Protestuesit kan paralajmruar se do të bllokojn rrugën që lidh Bujanocin me Gjilanin, në shenjë paknaqësie me autoritetet Serbe, me bllokimin e librave Shqipe të dhuruara nga Qeveria e Kosovës për nxënsit Shqiptar të Luginës së Preshevës./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »