Jo më verifikime për qiftet që jetojn në të njejtën komun

0

verifikim

Shum qifte të komunës së Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës të cilët kan lidhur kurorë në mes vete nuk kan pasur vullnetin të filloj procedurën e ndryshimit të adresës dhe mbiemërit në leternjoftim shkaku i verifikimeve.

Por në policin lokale të Bujanoci, portali ynë BujanociNet ka marrur përgjigjejen se qiftet të cilët kan adresën nga e njejta komunë dhe lidhin kurorë nuk kan nevoj për verifikim nëse ndryshojn mbiemërin dhe adresën.

Ndërsa nuk vlen kjo procedur nëse lidhëni kurorë nga një komun tjetër ku jetoni ju.

Për mos të shkuar në verifikim duhet të keni shtëpin në emër tuaj, babas apo gjyshit të cilët jan ende në jetë, dhe duhet të nxjerrëni flet dëshmin e shtëpis në kadastarin komunal, nuk është e nevojshme të paguani tatimin e shtëpis por vetëm fletdëshmin se keni shtëpi në emër tuajin, babas apo gjyshit tuaj, ndërsa nëse nuk keni shtëpi në emër tuaj, babas apo gjyshit tuaj atëher vlen procedura e verifikimit.

Për tua laboruar qytetarëve po marrim një shembull

P.sh vlen “Nëse Burri është nga Konçuli dhe gruaja nga Muhoci, nuk ka nevoj për verifikim pasi që të dy fshatërat jan nga komuna e Bujanocit, e po ashtu vlen edhe për komunat tjera, në kët rast nuk bëhet verifikimi”

P.sh kjo nuk vlen “Nëse ju jeni nga Komuna e Bujanocit dhe lidhëni kuror me një vajzë nga Komuna e Preshevës” në kët rast bëhet verifikimi/BujanociNet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »