Jetojnë 140 vjet dhe nuk sëmuren asnjëherë (Video)

0

Një komunitet që jeton në kufirin në mes të Pakistanit dhe Indisë, ndërsa janë të njohur që jetojnë mesatarisht në mes të 110 deri në 120 vjeç. Vendbanimi i tyre njihet si “oaza e rinisë”.

peoplePopulli Hunza janë një popull i vjetër ndërsa ka prej tyre që pretendojnë se janë pasardhës të Aleksandrit të Madh, ndërsa ka dokumentar që janë bërë për ta duke transmetuar vlerësimet se janë më të ngjajshëm me popujt e Ballkanit se sa aziatikët.

Për ta thuhet se nuk dinë se çfarë janë sëmundjet, ndërsa mediat botërore thonë se pjesëtarët e këtij populli duket sikur asnjëherë nuk plaken.

Edhe për jetëgjatësinë e tyre raportohet shumë duke thënë se shumica jetojnë mbi 100 vjet ndërsa ka prej tyre që kanë arritur të jetojnë edhe deri në 140 vjeç. /Indeksonline/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com