Jan ndaluar të gjitha vizitat në spitalin e Vrajës
13:12 | 07 Shkurt 2018
Në institutin e shëndetësis publike në Vranjë, nga menagjmentët e qendëres mjeksore për parandamim e epidemive, sot jan ndaluar të gjitha vizitat tek pacientët në spitalin e Vrajës, dhe gjitha spitalet në jug të Serbies thuhet në një komunikat, shkruan OK Radio. Sipas Vesna Krstiç, infermieret kryesore, përjashtimet do të jenë vetëm në marrëveshje me mjekun e detyrës, por në këto raste, përdorimi i maskav ​​mbrojtëse është i detyrueshëm. Epidemiolog Mirjana Tasic shpjegon se në territorin e rrethit të Pçinjës jan raportuar 95 pacientë me infeksion respirator me simptoma të ngjashme me gripin, por jan regjistruar dhe raste të dyshuar të sëmundjes nga gripi sezonal dhe të derrit. Në të gjitha shkollat ​​e jugut të Serbies, mungesa e nxënsëve është e zakonshme, "thotë Dr. Tasic. Në kolegjin e sotëm të kreut të departamenteve të spitalit të Qendrës Mjekësore, u mor vendimi për të ndaluar pacientët të cilët ishin hospitalizuar me qëllim të parandalimit. Sipas Vesna Krstiç, infermieret kryesore, vizitat do të lejohen vetëm në marrëveshje me onkologun në departament. "Në këto raste është e detyrueshme të përdoren maska ​​mbrojtëse", thotë Krstic. Branimir Stojançiç, një anëtar i Shtabit Komunal, tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të influencës. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. me qëllim të parandalimit, u mor vendimi për ndalimin e pacientëve të hospitalizuar. Sipas Vesna Krstiç, infermieret kryesore, vizitat do të lejohen vetëm në marrëveshje me onkologun në departament. "" Në këto raste është e detyrueshme të përdoren maska ​​mbrojtëse ", thotë Krstic. Branimir Stojançiç, një anëtar i Shtabit Komunal, tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të influencës. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. me qëllim të parandalimit, u mor vendimi për ndalimin e pacientëve të hospitalizuar. Sipas Vesna Krstiç, infermieret kryesore, vizitat do të lejohen vetëm në marrëveshje me onkologun në departament. "" Në këto raste është e detyrueshme të përdoren maska ​​mbrojtëse ", thotë Krstic. Branimir Stojançiç, një anëtar i Shtabit Komunal, tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të influencës. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. vizitat do të lejohen vetëm në marrëveshje me onkologun në departament. "" Në këto raste është e detyrueshme të përdoren maska ​​mbrojtëse ", thotë Krstic. Branimir Stojançiç, një anëtar i Shtabit Komunal, tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të influencës. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. vizitat do të lejohen vetëm në marrëveshje me onkologun në departament. "" Në këto raste është e detyrueshme të përdoren maska ​​mbrojtëse ", thotë Krstic. Branimir Stojançiç, një anëtar i Shtabit Komunal, tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të influencës. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të gripit. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët. tha se të gjitha institucionet publike dhe shkollat ​​brenda planit të veprimit u janë dhënë udhëzime se si duhet të funksionojnë në rast të një pandemie të re të gripit. Simptomat e gripit të ri janë identike me mjekët klasikë, fatalitet, dhimbje të përbashkët dhe temperaturë mbi 38 gradë. Situata është e komplikuar nga inflamacioni i mushkërive, i cili përsëri varet nga sistemi imunitar i një individi, thonë ekspertët.

Kristin Prengaj