Ja sa lehtë mund të liroheni nga stresi (Foto)
14:13 | 01 Prill 2017

Ka shumë mënyra me të cilat ne mund të luftojmë stresin, nga ushqimi, nëpërmjet ushtrimeve, deri te fjetja. Por në qoftë se keni nevojë urgjente për zgjidhje të shpejtë, konsiderojeni trukun lindor të njohur në mjekësinë tradicionale kineze me shtypjen e pikës hoku.

Zgjatni dorën njërën dorë dhe me dorën tjetër shtypni zonën muskulore në mes të gishtit të madh dhe gisht tregues. Kjo është e ashtuquajtura pika hoku, e lidhur me relaksimin e sipërëm të trupit, në mënyrë që ajo të ulë presionin mbi të, dhe kështu zvogëlon dhimbjen e kokës. Kjo pikë mund të shihet në foton në vijim. Zgjatni duart dhe me njërën dorën, në dorën tjetër e shtypni zonën me muskuj në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues. Kjo është e ashtuquajtura pika hoku, e lidhur me relaksimin e sipërm të trupit, në mënyrë që ajo të ulë presionin mbi të dhe kështu zvogëlon dhimbjen e kokës. Mjafton që t'a shtypni fort për 30 sekonda dhe të merrni frymë thellë, në mënyrë që menjëherë të ndjeheni më mirë.
Aurela Hoxha