Ja pse s’duhet të pini duhan gjatë shtatzënisë

0

Gratë të cilat pinë duhan gjatë shtatzënisë mund të ndryshojnë ADN-në e foshnjave të tyre, kanë zbuluar shkencëtarët.

Shkencëtarët analizuan ADN-në e më shumë se 6,000 nënave në botë, si dhe ADN-në e fëmijëve të tyre të porsalindur.

13% e nënave në studim raportuan se kishin pirë duhan pothuajse çdo ditë gjatë shtatzënisë, transmeton Gazeta Express.

Rezultati tregoi se fëmijët e nënave që kishin pirë duhan gjatë shtatzënisë kishin ndryshuar ADN-në, duke ndikuar kështu edhe në funksionimin e gjeneve.

Rreth gjysma e këtyre gjeneve luajnë një rol të rëndësishëm në mushkëri dhe në sistemin nervor, kancerë të shkaktuar nga duhani dhe defekte në lindje

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com