Ja pse duhet konsumuar mjaltë çdo ditë
14:17 | 04 Korrik 2017

Një ushqim i lashtë që përdoret shumë edhe ditëve të sotme.

Mjalti është ushqimi antibiotik më i shëndetshme që mund të konsumoni në mëngjeset tuaja dhe përveçse është shumë i shëndetshëm, shumë i shijshëm dhe i kombinueshëm për një mëngjes perfekt. Një lugë mjaltë përmban 64 kalori, nuk ka përmbajtje të kolesterolit, yndyrës dhe sodiumit. Përdorimi i mjaltit në vazhdimësi do iu sjell shumë të mira shëndetësore. Ajo ndihmon në pakësimin e reaksioneve alergjike, pasi ka përmbajtje të polenit. Lufton kundër anemisë. Qetëson kollitjen prandaj preferohet shumë të konsumohet gjatë stinëve të ftohta, gripave e ftohjeve. Ndihmon në mënyrë natyrale të flini më mirë, konsumimi i mjaltit rrit nivelet e seratoninës dhe insulinës, ndërsa trupi sistematikisht i konverton në melatoninë, dhe kjo ndihmon të keni gjumë të rregullt. Ka përmbajtje të madhe të antioksidantëve dhe kalciumit prandaj ndikon në përmirësimin e memories. Stimulon apetitin gjithashtu lufton temperaturën, ndërsa konsiderohet si një shërues natyral për lëkurën. Konsiderohet si antibiotik natyral, me të mund të mjekoni të djegurat e gjithashtu ka përmbajtje antibakteriale.

Alba Hoxha