Ja përse nuk duhet të dilni nga shtëpia kur ka mjegull

0

mjegulla

Mjegulla sjell një numër të çrregullimeve, si të frymëmarrjes edhe të tjera, këto janë disa nga to: Funksioni i mushkërive: Grimcat që gjenden në ajër kur ka mjegull, ngecin në mushkëri duke mbyllur ato dhe duke zvogëluar e kapacitetin e tyre funksional duke nxitur episode të kollitjes dhe gulçimit.

Kollitja: Një nga mënyrat kryesore që shkakton kollë është inhalimi i mjegullës që mund të çojë irritimin e rrugëve ajrore

Astma: Grimcat që janë pezull në mjegull e bëjnë më të vështirë për pacientët me astmë që të marrin frymë. Kjo jo vetëm që përkeqëson atë, por pasojat zgjasin shumë.

Bronkit: Ekspozimi i zgjatur në mjegull përkeqëson edhe bronkitin. Në bronkit, bërthamat e mukozës të cilat janë të irrituara nga ndotësit përkeqësohen.

Acarim i syve: Ndotësit në ajër kanë tendencë që të irritojë membranat e syrit duke shkaktuar infeksione të ndryshme, skuqje ose ënjtje të syrit.

Si të mbroni veten nga mjegulla ?

Mjegulla është një fenomen natyror që është rezultat i aktiviteteve të bëra nga njeriu. Për të parandaluar që mjegulla të dëmtojë shëndetin tuaj, ju duhet të kufizoni ekspozimin ndaj saj. Shmangni vendet të cilat kanë sasi të mëdha të ndotësve të ajrit si nyjet e trafikut, zonat industriale, etj., mbuloni fytyrën tuaj me një shall apo maskë për të parandaluar inhalimin e mjegullës.

Gjithashtu parandalimi i ndotjes së ajrit mund të zvogëlojë në mënyrë efektive formimin e mjegullës.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »