Inspektoriati i punës apelon te punëdhënësit: Kujdes me punëtorët që punojnë në hapsira të ekspozuara

0

Nga inspektoriati i punës në Sërbi, apelohen të gjithë punëdhënsit që punëtorët nuk duhet ti lejnë të ekspozohen në diell nga ora 11 e paraditës deri në orën 16 të pasditë.

dielli

Kështu thuhet në kumtesën lëshuar sot nga inspektoriati i punës, ky apel vlen për punëdhensit e bujëqësisë dhe ndërtimtarisë konkretisht. Apel ndaj punëdhënsve në Sërbi, punëtorët nuk duhet të ekspozohen në diell nga ora 11 e paradites deri në 16 të pasdites. Inspektoriati për punë ka apeluar sot punëdhënësve se gjatë temperaturave të larta mbi 36 grad celzius, puna në hapsira të jashmë të organizohet më parë, ashtu që ti ikim punëve të rënda fizike punëtorët e jashtëm, me që të punësuarit mos të qëndrojnë në rrezet e diellit nga ora 11 deri në orën 16 e pasditës. Në kumtesën e lëshuar nga ispektoriati i punës në Sërbi, thuhet se, punëdhënsit duhet ta aprovojnë ligjin mbi sigurimin dhe shëndetin në punë respektivisht të sigurojn të gjitha masat për siguri të shëndetit në punë. Punëdhënsit janë të detyruara që gjatë punës në hapsira dhe gjatë temperaturave të larta, shpesh ti ndrrojnë punëtorët të cilët punojnë jasht, të bëjën pauza më të shpeshta gjatë punës, të konsumojnë ujë dhe pije jo alkoolike dhe të sigurojnë hapsira ku të punësuarit mund të freskohen. Është e detyrueshme nga punëdhënsit, punëtorve t’i jipen informacione mbi rreziqet për shëndetin nga temperatura të larta, për sigurimin dhe dhënia e ndihmës së parë, nëse paraqiten probleme shëndetësore te të punësuarit të jenë në dijeni thuhet në kumëtes, njofton Blic. Inspektorët e punës do të veprojnë në mënyrë preventive dhe këshilluese tek punëdhënsit konkretisht në ndërtimtari dhe bujqësi, që të vërtetohen a janë duke u zbatuara masat dhe të eleminohen rreziqet mbi shëndetin e të punësuarve./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »