Inspektoriati i MNKI-së aksion për sigurimin e migrimit ilegal

0

Inspektorët e ministris së ndërtimtaris  komunikacionit dhe infrastrukturës mbrëm në aksionin e kontrollit të transportuesit të cilët bartin migrant nëpër serbi kan caktuar më shumë se 200 flet paraqitje për kundërvajtje dhe janë ndaluar 23 autobus në linje ndërkombëtare.

emigrantet

Përveç kontrollit të bartjes së udhëtarve në linjet e vendit dhe linjët jasht nëpër sërbi, një natë më parë është kontrolluar kalimi kufitar në Horgosh, Kelebija dhe kalimi administrative në Merdare dhe Konçul, ka njoftuar  për Tanjugu , ndihmës ministri i ndërtimit , komunikacionit dhe infrastrukturës, i obliguar për mbykqyrjen e inspektimit Aleksandër Simiç.

Simiç ka thënë se ministria në periudhën e ardhshme do të vazhdoj me pritjen e kontrolleve ashtu që emigrantët të kalojnë të sigurt nëpër sërbi.

Në kufirin administrative në Konçul janë gjetur tre transporues të huaj nga Shqipria të cilat kan transportuar mall dhe udhëtar në mënyrë të paligjshme.

Inspektorët kanë kontrolluar dhe stacionin kryesor të autobusave në Bujanoc, ku një numër i madhë i emigrantëve nga lindja e mesme marrin autobus për në kryeqitetin e Sërbis.

Agjensioni i autobusvë Nish Ekspres ka nisje të caktuara nga Bujanoci vëtëm për në Beograd për bartjen e emigrantëve, dhe ka caktuar nga 2000 dinar çmimin e biletës Bujanoc- Beograd, në të kundërtën një bilet e till kushton më shtrenjët.

Inspëktorët të cilët kanë qëndruar në stacionin e autobusëve në Bujanoc kanë kontrolluar edhe veturat në të cilat mund të barten emigrantët, si automjetet dhe kombit edhe për të vërtetuar se janë teknikisht të rregullët.

Emigrantët kur kalojnë kufirin serb patjetër duhet të lajmërohen në qendrën e pranimit ku pajisen me leje qëndrimi në sërbi me kohëzgjate prej 72 orëve, që do të thotë kanë të drejt të lajmrohen në brenda 72 orëve në 5 vende në sërbi.

Ndërsa RTB-ja ka kontaktum edhe agjensionet tona, se a posedojn leje për bartjen e e emigrantve,mirëpo ata deklaruan se nuk bartin e emigrant./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »