Ilaçi që shëron dhëmbët e prishur
14:50 | 07 Tetor 2017

Përmes një medikamenti mund të shëroni dhëmbët e prishur.

 Disa shkencëtarë nga King’s College në Londër kanë zbuluar se medikamenti i quajtur Tideglusib, i cili u jepet pacientëve me Alzheimer aktivizon qelizat burimore në qendër të dhëmbit të dëmtuar dhe përshpejton shërimin e të çarave të vogla dhe vrimave. “Pothuajse çdo person në planet ka një dhëmb të thyer. U përpoqëm qëllimisht të krijonim diçka shumë të thjeshtë, shumë të shpejtë dhe me kosto minimale”, tha drejtuesi i studimit, profesori Paul Sharpe.

Vildane Zeneli