Humaniteti si traditë gjeneratë pas gjenerate në Lluçan

0

Llucani1Fshati Lluçan për shkak pozitës gjeografike dhe lumit morava për çdo vit është i rrezikuar nga vërshimet!

Por fshati Lluçan i ka edhe heronjt e vet të cilët gjeneratë pas gjenerate tradicionalisht i dalin përballë dhe i rezistojnë këtij rrezikut nga vërshimet, njofton RTV Spekteri.

Kishte pas qenë Haxhi Mehmeti i ndjeri në këso raste që çdo here kur e kishte kërkuar nevoja ishte përballur me rrezikun, edhe djali i tijë i ndjeri Haxhi Mejdia kishte pas qenë në shërbim të fshatit Lluçan.

Dhe tani gjenerata e tretë, nipat e Haxhi Mehmetit, Djemt e Haxhi Mejdiës, Shefiki dhe Imrani po e japin maximumin dhe po e ofrojnë të pamundërën në disa vitet e fundit duke e mbrojtur fshatin e posaçërisht Urën e fshatit nga sasia e madhe e ujit të lumit morava.

-Sa pasuri e madhe e një fshati është kur në mesin e vet ka njerëz të humanitetit siq janë Shefiki dhe Imrani.

Allahu i shpërbleft këta djem që po japin aq kontribut të madh në interes të vendëlindjes dhe bashkëfshatarëve.

Llucani2

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »